Sansa vietii tale (1)

De la inceputul zilei mă gandesc la o povestioara:

Se zice că un mare bogătaş vru să plece intr-o alta zonă să işi extindă afacerea. Aşa că s-a gandit că este cel mai bine să lase afacerea sa colosala pe mana a trei angajaţi de bază. El ii cheamă pe rand şi le incredintează la fiecare după puterea lor; primul a primit aproximativ 1.080.000 euro ( că asa suntem noi obisnuiti ), al doilea primeşte 500.000 euro, al treilea aproximativ 108. 000 euro (Isus foloseste şi de data asta sume impresionante).

Primul angajat îşi dă seama ce ocazie incredibilă are. Este sansa vieţii lui! De cand aştepta el o sumă poate chiar mai mică pentru a arăta ce poate să facă, aşa că, acum nici nu stă pe ganduri mult. Este sansa vietii sale şi o fructifică la maximum – dubleză valoarea.

Al doilea parca nici nu stie de primul şi chiar nu îl priveste ce o sa facă celălalt, pleacă şi el si cu resursele pe care le are, poate chiar işi angajează un „consilier financiar” şi dublează şi el valoarea.

Al treilea, se gandeşte puţin – dacă îi investeste trebuie sa fie tot timpul pe urma lor, să îi puna in negoţ dacă marfa nu se vinde…, sa ii schimbe in actiuni, dacă valoara leului-euro pică riscă să piardă chiar toata valoarea. Isi zice: mai bine ii pastrez pentru timpul cand moneda nationala o sa se intărească!

Ce l-a determinat să actioneze asa si să piardă sansa vietii lui ? Nu putem aştepta toată viata momentul cand o să putem investi ceea ce am primit, pentrucă vine momentul cand vei fi intrebat: ce ai facut cu ce ti-a fost dat?

Stăpanul, in cazul nostru bogătaşul se intoarce si stiti deja! …incepe socotelile… Cheamă intai pe cel cu 10 talanti (valoarea cea mai mare) el vine cu valoarea dată de bogătaş si in plus inca cu un extras de cont(zic eu) cu incă o dată valoarea.

Al doilea la fel

Vine al treilea si el cu valoarea primită pe care, de bine ce a pastrat-o nici prăfuită nu e.

FINALUL : Stăpanul oferă o valoare incomparabilă cu valoarea talantilor pentru primii doi, iar pentru al treilea numai cuvinte ca „rob viclean si lenes” nu spun ce inseamna asta, dar…

CONCLUZIE : Ce vrea să ne spuna Isus in toata poveste asta? El dă daruri la fiecare. El ne-a incredintat nouă, mie si tie,proprietatea Lui. Este sansa noastră ! Asa ca ce ai facut cu ce ti sa incredintat?

Este sansa vietii tale! Nu o rata! Alta poate sa nu mai fie! ( va urma…)

” Isuse ajută-mă, te rog, să nu pierd niciodată momentele pe care Le pregătesti pentru mine!”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s